Σάββατο
21
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.53
Σελήνη
9 ημερών
Συμεών του σαλού, Ιωάννου των οσίων

Online χρήστες

Έχουμε 33 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το ΔΣ του Συλλόγου μας  στο χωριό μας το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα :

-Το Σάββατο το βράδυ 20/08/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας προβλήθηκε ταινία από projector,  με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Ήταν μια ιδέα του Αντιπροέδρου του ΔΣ  Χρήστου Γ. Νικολόπουλου ο οποίος μας διάθεσε τον projector

αλλά και τις ταινίες.

-Την Κυριακή το πρωί 21/08/2016 πραγματοποιήθηκε ορειβασία στο βουνό του χωριού μας στην θέση Κοντή Λάκα. Ήταν  μια ωραία εμπειρία αφού απολαύσαμε μια  θαυμάσια διαδρομή με εναλλαγή αρωμάτων από θρούμπη, ερείκη, ρίγανη και θυμάρι και απίστευτη θέα. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική δεδομένου του μεγάλου βαθμού δυσκολίας της διαδρομής. Στόχος του ΔΣ,  με τον προγραμματισμό αυτής της  εκδρομής  εκτός από την συμμετοχή και την άσκηση ήταν να  γνωρίσουν  τα νέα παιδιά και να θυμίσει σε κάποιους από εμάς ότι η διαδρομή αυτή για τους παππούδες μας  και τους πατεράδες μας  γινόταν σε καθημερινή βάση. Ο αγώνας για την ζωή και την επιβίωση τους  ήταν σκληρός και απαιτούσε να ανεβοκατεβάζουν τα ζώα τους  για βοσκή στο βουνό. Η ωραία αυτή  περιπέτεια έκλεισε με την συλλογή αρωματικής ρίγανης – πάντα με σύνεση και σεβασμό – λειτουργώντας στον οργανισμό και την ψυχή μας  σαν το καλύτερο αγχολυτικό,

-Την Κυριακή το βράδυ 21/08/2016 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον Αντάμωμα Κοκκινοραχιτών.

Είναι μια εκδήλωση που γίνεται λίγο πριν το Πανηγύρι της 23ης Αυγούστου και στόχο έχει την σύναξη όλων των πατριωτών δίνοντας την ευκαιρία να ανταμώσουν οι παλιοί και να γνωριστούν  οι νέοι του χωριού μας. Η εφετινή συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Το βασικό μενού (καλαμπόκια, σουβλάκια, μπύρες και αναψυκτικά) που προσέφερε δωρεάν  ο Σύλλογο μας, ενίσχυσαν  και οι νοικοκυρές  του χωριού μας  φτιάχνοντας διάφορα μεζεδάκια και σαλάτες. Η βραδιά εξελίχθηκε με κέφι και χορό  με μουσική από CDs για όλα τα γούστα για την οποία είχε φροντίσει το ΔΣ.

- Την Τρίτη 23/08/2016 πραγματοποιήθηκε η κορυφαία εκδήλωση του χωριού μας το πανηγύρι για τον εορτασμό των «Εννιάμερων της Παναγίας». To ΔΣ σε άψογη συνεργασία με την Εκκλησιαστική επιτροπή διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση που κατά ομολογία τους ευχαριστήθηκαν όλοι οι προσκυνητές. Όλα τα μέλη  του ΔΣ τα απλά μέλη του Συλλόγου αλλά  και οι πατριώτες εργάστηκαν αγόγγυστα για τον καθαρισμό της εκκλησίας, του προαύλιου χώρου και για όλες τις ετοιμασίες  του Πανηγυριού. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εφημέριος του χωριού μας παπά Γιάννης  από Αετοράχη και ο παπά Κανέλος  από Τουθόα συνεπικουρούμενοι από τους Ψάλτες  Γ. Ιωαννίδη γαμπρό από Λυσσαρέα και Χ. Λαμπρόπουλο, Ι. Ρέντζιο από την Αετοράχη.  Επίσης τελέστηκε Αρτοκλασία προσφορά υπέρ υγείας των οικογενειών  Χρήστου Νικολόπουλου και Κανέλας   Αγγελοπούλου. Στην συνέχεια στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας  υπήρχε ταβέρνα, παρέχοντας το ξεχωριστό παραδοσιακό βραστό από ντόπιο κρέας, σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά σε προσιτές τιμές. Η ορχήστρα του Δημήτρη Ρέππα έπαιξε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια του τόπου μας και όχι μόνο. Όπως ήταν αναμενόμενο  το κέφι άναψε γρήγορα με πρωτοπόρο το ΔΣ του Συλλόγου μας που άνοιξε, ως είθισται, τον χορό και ακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι  σε ένα γλέντι  μέχρι αργά το μεσημέρι. Όπως κάθε χρόνο διεξήχθη λαχειοφόρο αγορά υπέρ ενίσχυσης των δυο εκκλησιών του χωριού μας. Τα δώρα προσέφεραν ο Σύλλογος, ο Γεώργιος Χ. Νικολοπουλος, ο Νικόλαος Γεωργακόπουλος, η  Νίκη Νικολοπούλου, η Ρούλα σύζυγος Γ. Νικολόπουλου, ο Κω/νος Δ. Θανόπουλος, ο Ηλίας Γιαννόπουλος, η Γεωργία Αγγελοπούλου και η Ντίνα Μητροπούλου. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η καταγόμενη από το χωριό μας Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της  ΔΗΚΕΓ του Δήμου Γορτυνίας  Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, ο συμπατριώτης μας Δημοτικός  Σύμβουλος του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής Γεώργιος Χρονόπουλος, η πρώην πρόεδρος του Δήμου Γορτυνίας Ελένη Χριστοπούλου-Θανοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οχθιτών Αττικής Ιωάννης Διονυσόπουλος, η Αντ/δρος του Συλλόγου Λυσσαρεωτών Αττικής Εύη Δρακοπούλου καθώς και φίλοι προσκυνητές από τα γύρω χωριά (Αετορράχη, Τουθόα,  Αράπηδες, Σέρβου, Λυσσαρέα, Σαρακίνι, Παλούμπα, Σαρλεικα και Κστράκι) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά Το ΔΣ ευχαριστεί όσους εργάστηκαν για την επιτυχία των παραπάνω εκδηλώσεων όλους τους συμμετέχοντες σε αυτές, τους ιερείς, τους ψάλτες, τους δωρητές της λαχειοφόρου, την Κατερίνα Σκούρτη για την προσφορά της στο Σύλλογο μας, τον συμπατριώτη μας Ηλία Γεωργόπουλου για την προσφορά μιας τέντας για την σκίαση στο χώρο του πανηγυριού τον  Εκκλησιαστικό επίτροπο Χρήστο Νικολόπουλο για την συνεργασία και την βοήθεια του καθώς και την οικογένεια Παρασκευόπουλου από Λυσσαρέα για την προσφορά ενός πολυελαίου για την εκκλησία.

Και του χρόνου να ανταμώσουμε πάλι, όλοι  μαζί, πατριώτες και φίλοι.

Καλό φθινόπωρο!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Γ. Διαμαντόπουλος

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ ΥΛΙΚΌ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΏΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΏΝ

1- Προβολή Ταινίας

2- Ορειβασία

3- Αντάμωμα

4- Πανηγύρι

scroll back to top