Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
5 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 35 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Το Φαράγγι της Γκούρας στο περιοδικό «ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

εκδρομικα χρονικα

Κυκλοφόρησε το περιοδικό «ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» που εκδίδει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.-Ο.Ξ.Ν.Ε.) το τεύχος 6-περίοδος Δ΄, Ιανουάριος-Ιούνιος 2010, έχοντας  στο εξώφυλλο του  μια εντυπωσιακή φωτογραφία από το Φαράγγι της Γκούρας Ηραίας Γορτυνίας Αρκαδίας.
Επίσης στις σελίδες του δημοσίευσε τρία άρθρα αφιερωμένα στο Φαράγγι της Γκούρας και στη δράση του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Ηραίας «Η ΓΚΟΥΡΑ».
Το ένα άρθρο είναι η τεχνική έκθεση του συμπατριώτη μας από το χωριό Λυσσαρέα Ηραίας, Βασίλη Τουντόπουλου, πολιτ.μηχανικού ΕΜΠ, την οποία συνέταξε αφού  έκανε μαζί με ομάδα σπηλαιολόγων του Συλλόγου ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. εξερεύνηση και χαρτογράφηση της «Σπηλιάς Γιαννικούλια» που βρίσκεται στις απόκρημνες όχθες της Γκούρας, στο πλαίσιο πεζοπορικής εξόρμησης  του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» στις 2 & 3 Μαΐου 2009.
Η δεύτερη δημοσίευση αφορά στην εκδήλωση: «ΣΤΑ ΣΤΑΝΟΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ» που πραγματοποιήθηκε από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο «Η ΓΚΟΥΡΑ» στις 15 Μαίου 2010 στο βουνό Αρτοζήνος και στο χωριό Λυκούρεση.

Η τρίτη δημοσίευση είναι η ομιλία με τίτλο: «Στα Στανοτόπια του Αρτοζήνου» της γραμματέως του Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» Μαρίνας Διαμαντοπούλου στην προαναφερόμενη εκδήλωση.                                                      Τα δημοσιευμένα άρθρα πλαισιώνουν σχετικές φωτογραφίες, όμορφες και εντυπωσιακές.

αντωνοπουλος-κωνσταντινοπουλος

Το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού θα λέγαμε  είναι αφιερωμένο στο Φαράγγι της Γκούρας. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάνει το φαράγγι γνωστό στους ορειβάτες όλης της Ελλάδας μέσω των σωματείων της Ομοσπονδίας που κυκλοφορεί. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος προσφέρει πολύτιμη συμπαράσταση στον Ορειβατικό Όμιλο «Η ΓΚΟΥΡΑ» και  στη προσπάθεια που κάνει για ανάδειξη του φαραγγιού.

(φωτο:Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Α.Αντωνόπουλος(δεξιά) και ο ταμίας κ. Γ.Κωνσταντινόπουλος(αριστερά)

 


 

ομιλος Γκουρα 3.5.08

 

Ο ίδιος έχει περπατήσει και έχει χαρακτηρίσει το Φαράγγι της Γκούρας, ως ένα από τα ωραιότερα της πατρίδας μας, βασιζόμενος στη πείρα και τις γνώσεις του αφού υπηρετεί την φυσιολατρία και ορειβασία πάρα πολλά χρόνια.

 

 

 

(φωτο:εξόρμηση Ομίλου "Γκούρα"  3/5/08 στο Φαράγγι της Γκούρας. Δεύτερος από δεξιά διακρίνεται ο κ. Α. Αντωνόπουλος)

 

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή
Γραμματέας του Ορειβ. Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ»

 

scroll back to top