Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
5 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
Εορτασμός της Ανάστασης στο χωριό μας
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2012 21:24

 

kokkinorachi anastasi 2012

Με αισθήματα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος η Aνάσταση του Χριστού στο χωριό μας.

Οι λίγοι αλλά σταθεροί συμπατριώτες μας που έχουν επιλέξει να περνούν τις Άγιες αυτές ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα μας προσήλθαν στην εκκλησία για να ψάλλουν  όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη προσδοκώντας την αναγέννηση και την απαλλαγή από την οικονομική, πνευματική και ηθική  κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια.
Λόγω του άσχημου καιρού οι λαμπριάτικοι ασπασμοί και οι ανταλλαγή ευχών  των πατριωτών  έγιναν εντός του ναού,  όπως και  η αναχώρηση για τα σπίτια για την απόλαυση του δείπνου με την παραδοσιακή μαγειρίτσα ήταν  εσπευσμένη, ενώ τα λιγοστά  βεγγαλικά στόλισαν το βροχερό ουρανό.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και ανήμερα την Λαμπρή, οι Κοκκινοραχίτες βρήκαν το τρόπο  και   τήρησαν το έθιμο του ψησίματος του παραδοσιακού οβελία  ενώ τα δημοτικά τραγούδια αντηχούσαν σε όλο το χωριό.

 

kokkinorachi anastasi 2012

 

 

kokkinorachi anastasi 2012

 

 

kokkinorachi anastasi 2012

 

 

kokkinorachi anastasi 2012

 

Και του Χρόνου!!!! 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

................................................................................................................................................................

scroll back to top