Τρίτη
17
Ιουλίου
2018
Ανατ.: 05.12
Δύση: 19.55
Σελήνη
5 ημερών
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος

Online χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες σελίδας

http://www.hitwebcounter.com website
εισαγωγή
Οι δημοσιεύσεις μας (κείμενα - φωτογραφίες), ως επί το πλείστον, είναι πρωτότυπες και μας ανήκουν, εκτός από ένα μικρό μέρος που είναι αναδημοσίευση και σαφώς αναφερόμαστε στην πηγή. Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας, μόνο αν αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπουμε την χρήση τους για εμπορικούς σκοπούς.
Κοκκινοραχη

Ο Σύλλογος Κοκκινοραχιτών πήρε την απόφαση να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα που να αφορά στο χωριό μας. Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, το διαδίκτυο, αντί να γράψουμε ένα βιβλίο, κατασκευάσαμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, όπου περιέχονται ιστορικά στοιχεία, λαογραφικά στοιχεία, αξιοθέατα, ενημέρωση και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

 

 

 

 

Θελήσαμε με το τρόπο αυτό να κρατήσουμε ζωντανό όσο γίνεται το χωριό μας καταγράφοντας τη μικρή του ιστορία. Το οφείλουμε στους προγόνους μας που έζησαν και πάλεψαν στο τόπο αυτό. Το οφείλουμε όμως  και στους νέους που ζουν στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της  Ελλάδας ή του Εξωτερικού, κατάγονται από τη Κοκκινοράχη και θέλουν να έχουν ένα σημείο αναφοράς.

Είναι αναγκαίο πιστεύουμε να καταγράψουμε τη παράδοση του χωριού μας γιατί η χρονική περίοδος που ζούμε είναι μεταβατική. Η παλιότερη γενιά που μετέδιδε προφορικά τις παραδόσεις, τα έθιμα και τους θρύλους στις νεότερες γενιές, τείνει να εκλείψει ακολουθώντας τη φυσιολογική πορεία της ζωής. Θα λέγαμε ότι είναι ήδη αργά και έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο. Η σημερινή γενιά ζει στον αιώνα των καταιγιστικών πληροφοριών μέσα από το διαδίκτυο, αυτό το σπουδαίο εργαλείο του σύγχρονου ανθρώπου.
Είναι αναγκαίο όμως να προβάλλουμε και τα τωρινά πλεονεκτήματα του χωριού μας όπως είναι η ηρεμία, η ομορφιά και η παρθενικότητα της φύσης που μπορεί κανείς να απολαύσει κάνοντας μικρή απόδραση από τα αστικά κέντρα.
Έχουμε δίπλα μας το πανέμορφο και αξιόλογο Φαράγγι της Γκούρας που προσφέρεται για πεζοπορία σε εύκολες και δύσκολες διαδρομές.
Διοργανώνουμε πανηγύρι στις 23 Αυγούστου με παραδοσιακά στοιχεία. Το γλέντι γίνεται αμέσως μετά τη λειτουργία στον ίσκιο της γέρικης βελανιδιάς με δημοτική ορχήστρα και παραδοσιακά φαγητά όπως γίδα βραστή κ.α.
Τέλος έχουμε τη δραστηριότητα του Συλλόγου μας στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  και  στη κατασκευή έργων στο χωριό μας που συμβάλλουν στην καλή διαβίωση των μονίμων κατοίκων αλλά και σε μας που επισκεπτόμαστε το χωριό μας.

Όποιος πατριώτης έχει ιστορικά, λαογραφικά ή άλλα στοιχεία  και θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει η σελίδα μας καλύτερη ας επικοινωνήσει μαζί μας. Επίσης θα θέλαμε λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα, σκέψεις, ιδέες  που θα δώσουν ποιοτικά χαρακτηριστικά  στο επίπεδο του ηλεκτρονικού μας βιβλίου και θα προβάλλουν τους στόχους μας. Όλα τα κείμενα που θα δημοσιευτούν θα φέρουν την υπογραφή του συγγραφέα καθώς επίσης θα γίνεται αναφορά στους πατριώτες που θα προσφέρουν φωτογραφίες για τον εμπλουτισμό της σελίδας μας.  Μέχρι στιγμής φωτογραφίες έχουν προσφέρει : Μαρίνα Διαμαντοπούλου, Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Νικόλαος Αριστ.Τρουπής, Δημήτριος Κων.Διαμαντόπουλος, Θανάσης Γεωργ. Θανόπουλος.

Aς   διαβάσουμε λοιπόν μία-μία τις σελίδες του ηλεκτρονικού μας βιβλίου και σίγουρα θα βρούμε ο καθένας, κάτι πολύτιμο να αποκομίσουμε.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.


30 Ιανουαρίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

scroll back to top